Eind Maart 2021 startte Marcel Huizing, Directeur van Dirk van den Broek Supermarkten, een petitie voor verlaging van de btw op groente en fruit. Uiteraard niet zonder reden. Want de afgelopen jaren is prijs van gezond eten veel harder gestegen dan de prijs van ongezond eten. Hierdoor is kiezen voor gezond soms helemaal geen keuze. Dat moet écht anders vinden we bij Dirk.

Daarom bieden we onze groente en fruit zo voordelig mogelijk aan. Zo stimuleren we iedereen te kiezen voor gezond eten. Maar er zijn natuurlijk grenzen aan wat wij als supermarkt kunnen. Om groente en fruit nóg voordeliger te maken, doen we daarom een beroep op de overheid en pleiten we voor een btw-verlaging op groente en fruit van 9% naar 6%.

Inmiddels hebben meer dan 52.000 mensen de petitie getekend en bieden we deze petitie 8 juni 2021 aan op Het Binnenhof in Den Haag in de hoop en verwachting de btw-verlaging in gang te zetten. Want als we groente en fruit voor iedereen overal betaalbaarder maken, wordt er meer van gegeten en maken we Nederland met elkaar een stuk gezonder! Ondertekenaars bedankt!